Si a avut loc primul seminar....

Luni, 07 Martie 2016 | 06:10

Institutul de Studii Financiare (ISF) in parteneriat cu Academia de Stiinte Economice (ASE) a organizat un seminar de informare privind oportunitățile de dezvoltare personala si profesionala in domeniul financiar non-bancar. Astfel, pe 1 martie 2016 la ora 12.00, peste 80 de studenti au fost prezenti pentru intalnirea cu D-na Conf.univ.dr. Laura Elly NAGHI – Coordonatorul proiectului.  D-na Naghi le-a prezentat oportunitatea pe care proiectul ECTRANZ o ofera studentilor dornici de a practica in domeniul non-bancar, si le-a facut cunostinta, pe rand, cu invitatii colaboratori ai proiectului.

Un moment educativ nu doar pentru studenti, ci pentru toti cei prezenti in sala, l-au adus reprezentantii UNIQUA Asigurari. Dl. Frederik BORGERS si Dl. Marius PATRASCU au facut o scurta introducere in asigurari, participantii primind detalii atat despre functionalitatea globala a asigurarilor si reasigurarilor, cat si despre paleta locala de servicii de asigurari disponibila prin compania pe care o reprezinta. Momentul de educatie financiara oferit de Uniqa Asigurari a fost bine primit de cei din sala,intrucat au primit un pachet minim de concepte specifice asigurarilor.

Au venit sa isi arate deschiderea fata de studenti, incurajand stagiile de practica, si D-na Maria Păun impreuna cu D-na Mihaela VATAMANU ca reprezentantii locali ai Otto Broker, companie care ofera o solutie complexa si centralizatoare a serviciilor de asigurare. D-na Mihaela VATAMANU si-a prezentat cariera pe care a dezvoltat-o in cadrul Otto Broker ca urmare a inscrierii la un stagiu de practica prin www.ectranz.ro

Dna Alina MACIAC de la KPMG i-a chemat pe studenti si catre zona de auditare, prezentand cunoscuta companie din domeniu pana la detaliul de departament si raspunzand la numeroase intrebari de la participanti.  La fel, o prezenta interesanta a fost si D-na Conf.univ.dr. Camelia STAICULESCU, Expert in consiliere si orientare profesionala al ASE Bucuresti care a subliniat importanta orientarii specializate inainte de alegerea de catre studenti a traseului in cariera.

In incheiere, Erste Aset Management au aratat suportul lor pentru tinerii finantisti printr-o prezentare interactiva a D-lui Mihnea BARBULESCU, directorul echipei de vanzari a diviziei de administrare a fondurilor de investitii a grupului Erste. Acesta a interactionat cu participantii oferindu-le inclusiv sfaturi de cariera. In plus, a oferit o parte din experienta proprie in ceea ce priveste  constructia carierei, si a oferit o carte gratuita despre managementul investitiilor studentilor interesati.

Pentru al patrulea an de derulare al proiectului, campania de alocare a studenţilor în stagii de practică prin platforma ECTRANZ se desfăşoară în mod permanent, începând din luna noiembrie 2015 până în luna mai 2016. În cadrul proiectului ECTRANZ, companiile de asigurari si pensii private au posibilitatea de postare a oportunităţilor de internshipuri/ angajări pe platforma proiectului http://www.ectranz.ro, procesul de alocare, monitorizare şi evaluare a stagiilor de practică putand fi realizat extrem de facil, prin intermediul platformei.

Participantii la proiectul ECTRANZ au posibilitatea sa obtina acces la resurse de dezvoltare personala si profesionala, acces la oportunitati de instruire in domeniul asigurarilor si pensiilor private, sa afle despre posibilitati de angajare in companiile de asigurari. Publicul ţintă pentru acest eveniment îl constituie studenţi din centre universitare cu care ISF (Institutul de Studii Financiare - fost IA) are încheiate parteneriate, din anul II sau III de studii.

Stirea anterioara Stirea urmatoare
Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeste in oameni!
Login / Inregistrare
Linkuri utile
Institutul de Studii Financiare www.isfin.ro Academia de Studii Economice www.ase.ro Universitatea Romano-Americana www.rau.ro FEAA, Universitatea Dunarea de Jos, Galati www.feaa.ugal.ro/ UNSAR www.unsar.ro Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic www.tvet.ro Universitatea Artifex www.artifex.org.ro/