Institutul de Studii Financiare

Institutul de Asigurari  a fost înfiinţat în anul 2001 de toate cele patru asociaţii profesionale existente în industria asigurărilor (UNSAR, UNSICAR, ARA SI ADAR) şi funcţionează ca persoană juridică non-profit, instituţie apolitică şi non-guvernamentală. In anul 2009, în cadrul organizaţiei s-a alăturat singura asociaţie profesionala din domeniul pensiilor private (APAPR).

Misiunea sa o reprezintă instruirea în domeniul asigurărilor şi pensiilor private şi în activităţile conexe acestora. Oferta de cursuri include 37 de programe educationale distincte, pentru diferite categorii de lucrători din industria asigurărilor şi pensiilor private şi activităţilor conexe acestora. Pregătirea de specialitate este susţinută de peste 140 de traineri şi lectori specialişti din ţară şi străinătate. În cadrul programelor de pregătire au fost instruite pana in prezent peste 5000 de persoane - angajaţi şi colaboratori din companiile de asigurări şi brokeraj în asigurări şi pensii private, studenţi şi tineri absolvenţi.

Programele de pregătire sunt avizate de Comisia de Supraveghere a Asigurărilor şi respectiv Comisia de Supraveghere a Sistemului de Pensii Private. Solicitantul este furnizor acreditat de CNFPA pentru cursul de formator.

Incepand cu aprilie 2010, IAP este membru al Comitetului Sectorial 17 – Activităţi financiare, bancare, de asigurări, iar din octombrie 2010, IAP a devenit membra a EFICERT - asociatia internationala a institutelor de profil.
 

Contact:

Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeste in oameni!
Login / Inregistrare
Linkuri utile
Institutul de Studii Financiare www.isfin.ro Academia de Studii Economice www.ase.ro Universitatea Romano-Americana www.rau.ro FEAA, Universitatea Dunarea de Jos, Galati www.feaa.ugal.ro/ UNSAR www.unsar.ro Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic www.tvet.ro Universitatea Artifex www.artifex.org.ro/