FISB , Politehnica Bucureşti

Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti este cea mai veche si prestigioasa scoala de ingineri din Romania. La data de 3 august 1948 a fost infiintat Institutul Politehnic din Bucuresti, care cuprindea initial 4 facultati si in care, din 1950, au aparut majoritatea facultatilor actuale. In baza rezolutiei Senatului din noiembrie 1992,  Institutul Politehnic din Bucuresti a devenit Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti. In momentul de     fata Universitatea POLITEHNICA din Bucuresti are in componenta 15 facultati.  Una dintre acestea este Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice.
 
Astazi, cand se pune un accent deosebit pe producerea de alimente in cantitati suficiente pentru intreaga omenire, cu minimizarea tuturor formelor de poluare rezultate din tehnologiile agricole, precum si pe securitatea si siguranta alimentara cu alinierea industriei alimentare din Romania la cerintele Uniunii Europene, invatamantul romanesc este pus in situatia de a asigura piata fortei de munca cu specialisti in toate domeniile care au o stransa legatura cu acestea. 
 
De aceea, Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice din Universitatea Politehnica din Bucuresti a aliniat domeniile de pregatire a absolventilor cu aceste cerinte de foarte mare actualitate. Prin programele de studii care functioneaza la facultate in trei domenii prioritare ale economiei nationale – ingineria mediului, ingineria produselor alimentare si inginerie mecanica (cu preocupare stricta pentru masinile si instalatiile din agricultura si industria alimentara) aceasta facultate pregateste specialistii de maine din aceste domenii.
 
Facultatea de Ingineria Sistemelor Biotehnice a devenit o facultate de prestigiu, atat in Universitatea Politehnica din Bucuresti cat si in intreaga tara, prin seriozitatea, responsabilitatea si flexibilitatea sa, dar si prin preocuparea permanenta de innoire a cunostintelor tehnice.
 
 
 
 
Contact:
Tel/fax:  +40 21 402 96 48;
Email: ccdsb@gmail.com ;
WEB: www.isb.pub.ro
 

Acest site este cofinantat din Fondul Social European prin Programul Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013 Investeste in oameni!
Login / Inregistrare
Linkuri utile
Institutul de Studii Financiare www.isfin.ro Academia de Studii Economice www.ase.ro Universitatea Romano-Americana www.rau.ro FEAA, Universitatea Dunarea de Jos, Galati www.feaa.ugal.ro/ UNSAR www.unsar.ro Centrul Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic www.tvet.ro Universitatea Artifex www.artifex.org.ro/